Een schuldsaldoverzekering is een verzekering die u kunt nemen wanneer u een woonkrediet aangaat. De financiële instelling zal dit vooraf aan u vragen, maar is niet wettelijk verplicht. Dit is meestal in samenspraak met het verzekeringskantoor. Een schuldsaldoverzekering noemt men ook een overlijdensverzekering en keert het openstaande bedrag van de lening helemaal of gedeeltelijk terug…
Veel gestelde vragen
Leven
Een te hoog BMI, heeft dat gevolgen op verzekeringsvlak?
Het berekenen van een premie wordt altijd gebaseerd op het risico die de verzekeraar zal nemen. Daarom kan het inderdaad zijn dat een te hoog BMI kan zorgen dat de premie hoger ligt. De verzekeringsmaatschappij kan medische informatie opvragen en als daaruit resulteert dat u meer kans maakt op latere risico’s, dan zal de verzekeraar…
Valt plastische chirurgie onder de hospitalisatieverzekering?
Wanneer zal de hospitalisatieverzekering de plastische chirurgie dekken? Als dit gaat om een reconstructieve ingreep. Dit betreft een ingreep om lichamelijke letsels als gevolg van ongeval, ziekte of aangeboren afwijking te herstellen of tot minimale schade te herleiden. Bijvoorbeeld: reconstructie van de borst na borstkanker. Uiteraard moet je rekening houden met eventuele franchise, vergoedingsplafonds, etc. Wanneer…
Dekt de hospitalisatieverzekering mijn behandeling in elk ziekenhuis?
Ja, in België hebt u vrije keuze bij welk ziekenhuis u de behandeling wenst uit te voeren. Enkel zijn er bepaalde uitzonderingen als dit gaat om de duurdere ziekenhuizen. Dit met betrekking tot de ereloonsupplementen, als deze hoger liggen dan gemiddeld. Deze ziekenhuizen bevinden zich voornamelijk in regio Brussel. Binnen deze ziekenhuizen zal de verzekering…
Verandering van de werksituatie, verandering van de hospitalisatieverzekering
Beschikt u nu over een hospitalisatieverzekering voorzien door uw huidige werkgever? Maar hoe kunt u verzekerd blijven bij verandering van uw werksituatie? Hospitalisatieverzekering via de nieuwe werkgever Hierbij kunt u te maken hebben met: Een verplichte hospitalisatieverzekering: hierbij is er gewoonlijk geen wachttermijn en bent u bij aanwerving direct verzekert. Een niet verplichte hospitalisatieverzekering: hierbij…
Het overlijden van een familielid, welke documenten moeten in orde worden gebracht voor de levensverzekeraar?
1. Akte van overlijden (of kopie) Je moet het overlijden van het familielid bewijzen door middel van een akte van overlijden. Hoe kunt u deze bekomen? De nabestaanden moeten het overlijden aangeven bij de burgerlijke stand, waarbij zij dan het attest ontvangen. 2. De oorzaak van het overlijden Als dit bijvoorbeeld om een ongeval gaat,…
Zelfdoding van de verzekerde, dekt de levensverzekering dit?
Ja, een levensverzekering keert uit bij zelfdoding. Deze levensverzekering moet echter wel een overlijdingsdekking bevatten. MAAR als de zelfdoding gebeurt binnen het eerste jaar na het ondertekenen van het verzekeringscontract gebeurt, dan zal de levensverzekering deze niet dekken. Dit als bescherming zodat als iemand de intentie heeft op uit het leven te stappen, hij niet de mogelijkheid…
Kan ik via een levensverzekering minder belastingen betalen nu mijn woning afbetaald is ?
Het fiscale voordeel voor de woonbonus wordt inderdaad in dezelfde rubriek ingebracht als dat voor langetermijnsparen. Als het voordeel van de woonbonus wegvalt dan ontstaat er inderdaad ruimte om via een systeem van levensverzekering of het langetermijnsparen ook van een fiscaal voordeel te genieten. Als het fiscale voordeel van de woonbonus dus wegvalt dan kan u dat toch…