News

U bent BOB, maar bent u verzekerd?

18 maart 2019

BOB is al lang geen onbekende meer. Wanneer er gefeest wordt, is hij er maar wat graag bij. Om daarna zijn vrienden veilig naar huis te brengen. Maar ook BOB kan bij een ongeval betrokken raken. En hoe zit het dan met de verzekering? Waarop moet je letten als je zelf BOB bent en als BOB je thuis brengt?
U bent zelf BOB…
… en brengt uw vrienden thuis met de auto van een van hen.
De eigenaar van de auto heeft een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, want dat is wettelijk verplicht. Check dat even voor u achter het stuur kruipt.

Mijn kind heeft een ongeval op sneeuwklassen. Hoe is dit verzekerd?

11 maart 2019

​U hoeft zich geen zorgen te maken. Meestal is de school goed verzekerd voor dit soort ongevallen tijdens de skireis.
BA-verzekering
Scholen hebben een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Ze dekt de gevolgen van een ongeluk dat wordt veroorzaakt door de onoplettendheid of onvoorzichtigheid van een leerkracht of begeleider.

Een fietsongeval? Dek je in met een verzekering!

04 maart 2019

De lente is in het land en menig fietsliefhebber heeft zijn favoriete vervoermiddel al van stal gehaald. Niets prettiger dan naar het werk te fietsen bij een staalblauwe hemel op maandagochtend. Of samen met de kinderen op de fiets de natuur in te trekken op een zonnige zondagmiddag. Alleen, wat doe je wanneer je een fietsongeval hebt? Vooral niet panikeren. Met een goede verzekering dek je jezelf in tegen de schade.

Compromis getekend?

25 februari 2019

Neem meteen een brandverzekering
U koopt een woning of appartement. U weet dat u hiervoor best een sterke woningverzekering onderschrijft. Maar weet u ook dat u dat best doet zodra u het compromis (ook wel onderhandse akte genoemd) ondertekend hebt? Want zo bent u meteen maximaal beschermd en kunt u op beide oren slapen.

Bouwen of renoveren? Bezoek Batibouw…

18 februari 2019

Batibouw is de grootste Belgische beurs voor bouw, renovatie en inrichting voor professionele en particuliere bezoekers.
Batibouw vindt plaats van 21 februari tot en met 3 maart 2019 in Brussels Expo.
Denk aan uw verzekeringen wanneer u gaat bouwen, renoveren of verbouwen! Contacteer ons gerust bij vragen. 

Je verzekering bij een verbouwing: 5x een oplossing

11 februari 2019

Je huis verbouwen is een uitdagend project, en best spannend ook. Het resultaat is alleszins iets om naar uit te kijken. Maar het loopt niet altijd op wieltjes. Wij zetten voor jou op een rijtje wat er zoal mis kan gaan én hoe je verzekering dat voor jou oplost.

Welke belastingen betaalt u voor uw auto?

04 februari 2019

Om met de auto te rijden, moet u enkele belastingen betalen: sommige eenmalig, andere jaarlijks. Wij zetten alles voor u op een rijtje.
Belasting op Inverkeerstelling (BIV)
U betaalt deze eenmalige belasting als u een auto op uw naam in België inschrijft. De BIV geldt zowel voor nieuwe als voor tweedehandsauto’s.

Op naar een lagere energiefactuur

28 januari 2019

We zetten de verwarming opnieuw een paar graden hoger. Dat is knus, maar het vraagt ook energie. Een gezin spendeert jaarlijks gemiddeld 2.000 euro aan gas en elektriciteit. Te veel, vind je? Hier zijn 5 manieren om energiezuiniger te gaan leven en je energiefactuur omlaag te krijgen.
Stap 1: neem een goede start met een laag E-peil
Hoe lager het E-peil van je huis, hoe minder energie je nodig hebt. Het E-peil van nieuwe huizen mag vanaf 2021 nog maximaal E30 bedragen. Daar houd je uiteraard rekening mee als je begint te bouwen.

Wintertijd: Voorkom waterschade!

21 januari 2019

We geven bij het ingaan van de wintertijd praktische preventietips.
De kans dat je waterschade oploopt, bestaat altijd. Maar in de herfst en de winter is dit risico toch groter dan tijdens de andere seizoenen als gevolg van de weersomstandigheden. Wanneer bladeren, eikels en kastanjes dakgoten of wateraflopen verstoppen, neemt het gevaar van waterschade toe. In de winter zijn de druk van ijs en sneeuw op (platte) daken en de vrieskou bijkomende risicofactoren.

Autosalon 2019

14 januari 2019

Het Autosalon vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 januari 2019 tot zondag 27 januari 2019. Meer info op https://www.autosalon.be/nl.
Neemt u er ook een kijkje? Denk aan een goede verzekering voor uw nieuwe wagen… Contacteer ons voor meer info!